Benefiet wedstrijd Zaterdag 4 juni 2016

Op zaterdag 4 juni 2016 wordt er bij de rijvereniging de Tournoyruiters een benefiet wedstrijd georganiseerd ten behoeve van de dystrofie vereniging. De dystrofie vereniging is een patiënten vereniging voor mensen die leiden aan de aandoening dystrofie ook wel Complex Regionaal Pijnsyndroom (CRPS) genoemd.

CRPS is een van de belangrijkste oorzaken van functieverlies en invaliditeit na ongevallen of operaties aan een ledemaat. Alle weefsel en alle functies van een arm of been kunnen door CRPS worden aangetast. Er kan ernstige invaliditeit en moeilijk te behandelen pijn optreden. Deze pijn ontstaat door prikkels van buitenaf.

Elk jaar komen er 5000 nieuwe patiënten bij waarvan een aantal de chronische variant ontwikkelen. In totaal zijn er in  nu 20,000 patiënten die leiden aan de chronische variant van deze aandoening in Nederland.

Dieke is lid van de Tournoyruiters en heeft CRPS. Dit is haar persoonlijke verhaal: “Zelf heb ik 10 jaar geleden een ongeluk gehad waardoor ik dystrofie heb ontwikkeld in mijn rechter arm. Doormiddel van intensieve fysiotherapie heb ik jaren lang de CRPS stabiel weten te houden. Naast de overgevoeligheid begon ik langzaam ook de controle te verliezen over de arm. Er werd CRPS gerelateerde dystonie vastgesteld. Bij dystonie is er iets mis met de spierspanning waardoor de arm uiteindelijk in een spasme is terecht gekomen er werd uiteindelijke therapie resistente dystrofie vastgesteld.

4 juni is in alle opzichten een speciale datum voor mij; 4 juni 2015 onderging ik een amputatie van mijn arm door de ziekte CRPS. 4 juni 2016 wil ik niet stil of in mineur voorbij laten gaan, maar vieren door mijn passie en kracht om met deze ziekte om te gaan, te combineren. Op deze speciale dag organiseer ik samen met 2 vrienden een benefiet paardrijdwedstrijd voor onderzoek naar CRPS. Er wordt een officiële wedstrijd gereden. Daarnaast wordt de wedstrijd  professioneel gefotografeerd en kunnen ruiters losse foto’s laten maken met hun paard en er is een loterij. De opbrengsten van de kantine, startgelden, loterij en fotografie wordt gedoneerd aan wetenschappelijk onderzoek.

Hiervoor heb ik het onderzoeksgroep van professor Geertsen gekozen werkzaam bij het UMCG . Hij doet onderzoek naar het ontstaan van CRPS op geamputeerde ledenmaten. Hij was mijn behandelend arts en ik heb mijn rechterarm ter beschikking gesteld voor zijn onderzoek. Met dit onderzoek naar het ontstaan van de ziekte, kan er in de toekomst gerichtere behandeling ontwikkeld worden en hopelijk amputatie bij andere voorkomen worden.”

Zou u het leuk vinden om dit goede doel te steunen en er een prachtige wedstrijd van te maken? We zijn naast sponsoren in geld ook op zoek naar mensen/bedrijven die de spullen voor de loterij of de prijzen voor de wedstrijd willen sponsoren.

Wij kunnen u een vermelding op onze Facebookpagina en website aanbieden. Daarnaast zullen wij op de wedstrijddag de sponsoren tijdens de diverse prijsuitreikingen noemen en er zal een sponsor bord hangen.

Voor meer informatie of opgeven voor de wedstrijd kan via dressuur.tournoyruiters@gmail.com.

Alvast bedankt.

Groetjes,

Dieke van Rooij