2015 6 februari) Houding & Zit Workshop

Houding & Zit Workshop

Ruitertrainingv1Zaterdag 6 februari

Wil je je ook zo graag bewust worden van je eigen houding en zit op je paard? Sta je er voor open om deze te verbeteren? Dan is dit DE workshop voor jou!

Hoe gaat dit in zijn werk? We proberen inzichtelijk te maken voor de ruiter: de eventuele beperkingen in beweeglijkheid, moeite met balans of coördinatieproblemen. Dit zijn aspecten die van invloed zijn op het ontwikkelen van het juiste zit- en bewegingsgevoel. Hoe meer je bewust bent van de oorzaak van je zit- of rijprobleem, hoe gerichter je aan een oplossing kunt werken. Vaak hebben ruiters een compleet ander beeld van zichzelf wat betreft hun balans en de inwerking die ze hiermee op hun paard hebben, dit geldt echt voor heel veel ruiters en op elk niveau!

Een Workshop Flexchair Ruitertraining is geen wondermiddel, maar wel een eye-opener. Ik merk dat veel ruiters deze eye-opener kunnen omzetten in een training ter verbetering van beweeglijkheid, stabiliteit en coördinatie/gevoel, en het verbeteren van houding en zit te paard. De Workshop bestaat uit een individuele sessie van een half uur. Elke ruiter krijgt dan de gelegenheid om op de stoel (flexchair) te zitten en door mij, een flexchair-ruitertrainer en fysio-/manueel therapeut, beoordeeld te worden. Na een aantal bewegingen/oefeningen, vloeit daar een advies uit en een aantal oefeningen we direct mee aan de slag gaan en je daarna thuis verder mee kunt.

Er bestaat een mogelijkheid om de Workshop Flexchair Ruitertraining te combineren met een Workshop Flexchair te paard. Dit houdt in dat je, na de 30 minuten op de Flexchair, ook 30 minuten les krijgt te paard. Er zal hierbij met name aandacht worden gegeven aan je houding te paard en de inwerking hiervan op je paard. Dit zal gebeuren in groepjes van twee of drie, afhankelijk van de hoeveelheid inschrijvingen. Zo kunnen we het geleerde toe gaan passen te paard en kan ik ook met een aantal oefeningen je extra inzicht geven over de invloed van je houding en zit bij het rijden van oefeningen uit een dressuurproef.

Wil jij meerijden in deze houding & zit workshop?
Meld je daarom snel aan via dressuur.tournoyruiters@gmail.com

Tijd: 10:00 uur – 16:00 uur

Kosten:

- Flexchair Ruitertraining 30 minuten (45,- euro pp)
- Alleen rijden 30min in een groepje (45,- euro pp) (klasses worden zoveel mogelijk bij elkaar ingedeeld)                                   - Combinatie Flexchair Ruitertraining en Flexchair te paard (70,- euro pp) (klasses worden zoveel mogelijk bij elkaar ingedeeld)

Zie voor meer informatie: www.sportrevalidatie-hilversum.nl en www.sportbegeleiding-hilversum.nl Of bel 035-6217816 of mail info@sportrevalidatie-hilversum.nl

Ruitertraining